Снимка ПиксабейСтойността на биткойн продължава да чупи рекорди. Най-популярната криптовалута продължи

...
Снимка ПиксабейСтойността на биткойн продължава да чупи рекорди. Най-популярната криптовалута продължи
Коментари Харесай

Биткойн достигна нов рекорден връх

Снимка Пиксабей

Стойността на биткойн продължава да чупи върхове. Най-популярната криптовалута продължи да нараства и по време на търговията в петък, достигайки нов рекорден връх над 55 000 $. Това докара до повишение на пазарната капитализация на водещата цифрова валута за пръв път в историята над един трилиона $.

В петък биткойнът нарастна с близо 8% към следващ рекорден връх от 55 677 щатски $, преди да върне леко обратно към края на търговията под равнището от 55 000 $, съгласно данни на CoinDesk.

От началото на 2021 година главната криптовалута към този момент нарастна с близо 90%, а единствено в границите на актуалната седмица с 13  на 100.

Основна причина за продължаващото повишаване на биткойна са сигналите, че той получава самопризнание измежду главните вложители и компании - от компании като Tesla Inc и Mastercard Inc до банки като BNY Mellon.

След неговото ново възходящо придвижване пазарната капитализация на всички криптовалути към този момент доближи 1,7 трлн. $, написа bnr.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР